wwf climate
Δράσεις

Μαθητές σε Δράση για το Κλίμα

Στα πλαίσια δράσης για την κλιματική κρίση, επισκέφθηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι της WWF, την Τρίτη 15/11/2022, για την διεξαγωγή του πρώτου εργαστήριου (Climate Lab, 5 διδακτικές ώρες) με στόχο την ανάπτυξη ιδεών για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του σχολείου.

Η εκπαίδευση για την κλιματική κρίση είναι πλέον επείγουσας προτεραιότητας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης που είναι ήδη ορατές και επηρεάζουν τις ζωές όλης της ανθρωπότητας. Πρέπει όμως να αλλάξουμε και τρόπο ζωής ώστε να πετύχουμε το «μαγικό 1,5»! Πρόκειται για τον διεθνή στόχο του περιορισμού της μελλοντικής αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5⁰C. Η κλιματική κρίση λοιπόν μπορεί και πρέπει να διδάσκεται διαθεματικά, ή σε χωριστό πρόγραμμα, σε όλες τις βαθμίδες.

Πριν τη διεξαγωγή του πρώτου εργαστήριου, 20 μαθητές του σχολείου προετοιμάστηκαν αξιοποιώντας υλικό βρήκαν online και στην ιστοσελίδα της WWF, δίνοντας έμφαση στην κατανόηση της Κλιματικής κρίσης και του ανθρακικού αποτυπώματος ενός σχολείου. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε υποομάδες με στόχο κάθε υποομάδας την ανάπτυξη ξεχωριστής ιδέας για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του σχολείου.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και με τους εκπροσώπους της WWF ήταν θετικές και αναμένουμε τη δημιουργία πρωτοτύπων, από πλευράς των μαθητών, που θα επιδεικνύουν την εφαρμογή των ιδεών τους.